![]() | |||
| Selamat Hari Raya Aidilfitri 2019. Kak Min belum balik lagi ketika ini.. Miss her on Eidul Fitri. |
![]() |
| Pak dan Mak tersayang.. Sedondon merah jambu |
![]() |
| Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin dari kami AzZa Family |
![]() |
| Pregnant with Ayden (7 Months) |
| Family Day ~ 2 Disember 2018 |
| Bersama-sama Mak Long, Mamah dan Mak Ros. |
| Pelbagai juadah dihidangkan sehingga penuh satu meja. |
![]() |
| Buah Mulberi yang sudah masak bewarna keungguan |
![]() |
| Daunnya berbentuk seperti hati, agak kasar dan kesat |
![]() |
![]() |
Permandangan dari puncak Peak Garden
|
![]() |
| Simpang ke Rimba Komuniti Shah Alam. Lokasi |
![]() |
| Entrance point terletak di kawasan pembinaan. |
![]() |
| Peta lokasi Rimba Komuniti Shah Alam |
![]() |
| Dari kiri: Bawang besar, bawang putih, halia, daging rebus, stok dading, asam jawa, kayu manis, cengkih, buah pelaga, gula merah, belacan dan cili giling. |
![]() |
| Daging lembu direbus dahulu sehingga empuk. Sejukkan dan hiris nipis. Kemudian letakkan kicap manis dan masin serta diperap sekejap. |
![]() |
| Daging yang diperap tadi di goreng seketika. Daging akan keras jika digoreng lama. |
![]() |
| Angkat dan ketepikan daging yang telah digoreng tadi. |
![]() |
| Tumiskan bahan kisar, air asam jawa dan gula merah sehingga pecah minyak. |
![]() |
| Kemudian, masukkan daging yang telah digoreng tadi dan kacau sehingga kuahnya kering. Masukkan rempah yang telah dikisar sedikit-sedikit. |
![]() |
| Rempah yang telah dikisar halus |
![]() |
Bahan-bahan yang diperlukan mengikut citarasa masing-masing. Saya agak-agak sahaja kuantitinya.
|