| Family Day ~ 2 Disember 2018 | 
| Bersama-sama Mak Long, Mamah dan Mak Ros. | 
| Pelbagai juadah dihidangkan sehingga penuh satu meja. | 
| Family Day ~ 2 Disember 2018 | 
| Bersama-sama Mak Long, Mamah dan Mak Ros. | 
| Pelbagai juadah dihidangkan sehingga penuh satu meja. | 
|  | 
| Buah Mulberi yang sudah masak bewarna keungguan | 
|  | 
| Daunnya berbentuk seperti hati, agak kasar dan kesat | 
|  | 
|  | 
| 
Permandangan dari puncak Peak Garden | 
|  | 
| Simpang ke Rimba Komuniti Shah Alam. Lokasi | 
|  | 
| Entrance point terletak di kawasan pembinaan. | 
|  | 
| Peta lokasi Rimba Komuniti Shah Alam | 
|  | 
| Dari kiri: Bawang besar, bawang putih, halia, daging rebus, stok dading, asam jawa, kayu manis, cengkih, buah pelaga, gula merah, belacan dan cili giling. | 
|  | 
| Daging lembu direbus dahulu sehingga empuk. Sejukkan dan hiris nipis. Kemudian letakkan kicap manis dan masin serta diperap sekejap. | 
|  | 
| Daging yang diperap tadi di goreng seketika. Daging akan keras jika digoreng lama. | 
|  | 
| Angkat dan ketepikan daging yang telah digoreng tadi. | 
|  | 
| Tumiskan bahan kisar, air asam jawa dan gula merah sehingga pecah minyak. | 
|  | 
| Kemudian, masukkan daging yang telah digoreng tadi dan kacau sehingga kuahnya kering. Masukkan rempah yang telah dikisar sedikit-sedikit. | 
|  | 
| Rempah yang telah dikisar halus | 
|  | 
| 
Bahan-bahan yang diperlukan mengikut citarasa masing-masing. Saya agak-agak sahaja kuantitinya. | 
|  | 
| Pendaki hendaklah mendaftar masuk dahulu di pondok pendaftaran sebelum Hiking dan mendaftar keluar sebaik sahaja selesai. Buat masa ini tiada bayaran dikenakan | 
|  | 
| Disediakan juga kawasan rehat yang dihiasi dengan lukisan mural. |